Veckans fönster – Ljus

Återigen dags för Veckans fönster, till denna vecka har jag valt ytterligare en bild från fjolårets Berlinbesök. Bilden tog jag när vi var på guidad tur inne i Reichstag och kunde se från riksdagssalen hur den berömda glaskupolen var uppbyggd. Ett effektfullt sätt att få in dagsljuset i riksdagssalen med hjälp av speglar, som även reflekterade ut ljuset på kvällstid. Syftet med öppningen om jag inte minns fel var förutom ljuset och ventilationen även att visa en öppenhet mot det endade Tyskland. Guidningen som man bokar via Tyska riksdagen i förväg kan jag varmt rekommendera.

Här kommer ytterligare en bild från samma byggnad, tagen när vi vandrade upp i kupolen. Ha en trevlig fotohelg allesammans! Nu drar vi till fjälls!

12 kommentarer

  1. Oj, kommer jag en gång tillbaka till Berlin ska jag inte missa det här. Vad läckert att få gå där upp och spana ner – och upp. Vilka fina fönster du visar.

  2. Det här har jag bara sett utifrån hittills och det har verkat intressant att få se från insidan, vilket dina bilder bevisar. Verkligen fina och ljusa fönster där!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *