Veckans fönster – Bevakat – Suckarnas bro

Idag hade Susanne valt ett litet knepigt tema för Veckans fönster, men efter lite funderande och sökande bland mina foton hittade jag äntligen ett i mitt tycke bevakat (åtminstone torde fångarna som gick över bron ha varit det) fönster. Dessa foton tog vi i Venedig augusti 2004 under en fantastisk weekend. På bilden ser man bron från Dogepalatset över till fängelset där det sägs att man kunde höra hur fångarna suckade när de fördes över till bron, därav det kända namnet Suckarnas bro.

Väl inne på bron tog vi en bild ut genom ett av de små små öppningarna ut mot bron där det sägs att fångarnas anhöriga stod för att vinka en sista gång, men där det idag kryllar av turister.

Ha en trevlig helg allesammans, själv åker vi för sista gången denna säsongen till fjällen!

12 kommentarer

 1. Klockrent tycker jag. Vad associerar bättre till bevakat än Suckarnas bro och bilderna talar ett tydligt språk.

 2. Hmm, Carl-Axel tjatar en del om sin gelato. 😉
  Fast jag suckar – eller suktar – också efter italiensk glass ibland.

  Rialtobron är en annan ”måste-bro” i Venedig. Fast den är ju inte lika bevakad som Suckarnas bro förstås. Kul att återse Venedig hos dig. 🙂

 3. Hmm. Vad konstigt detta blir. Har skrivit kommentar nu ett par gånger och det bara försvinner. Men – en gång till, lite kort:

  Där på bron har jag också tittat och lyssnat efter suckar men det är bara så pittoreskt och vackert. Svårt att tänka sig alla mörka historier.

 4. Vilken trevlig tolkning du bjuder på. 🙂
  Venedig är onekligen en intressant stad, full med spännande miljöer.
  Kul att se dina fönsterbilder. Suckarnas bro passar bra till temat.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *