Bokmässa i Göteborg

Något som alltid fascinerar mig när åker tåg är att jag oftast hamnar bredvid intressanta personer, resan ner till Uppsala, som var första stoppet på min resa, var inget undantag. Jag hade planerat att hinna läsa en hel del på vägen ner, men eftersom kvinnan som satt i sätet bredvid vid ett tidigt stadium började prata med mig, så hade vi intressanta diskussioner och hann även med ett besök i bistron tillsammans innan jag klev av tåget.
Förra gången jag åkte tåg hamnade jag bredvid en annan kvinna som var ”ambassadör” för personer med ADHD och hon hade också mycket att berätta.
Jag älskar denna typ av spontant konverserade, man lär sig hela tiden något nytt, både om sig själv men även om andras liv. Familjen lider dock lite med de som hamnar bredvid en pratglad människa som mig.

Efter en övernattning hos dottern i Enköping gick resan vidare med tåg till Göteborg, även på denna resa träffade vi två damer som var på väg till bokmässan och som gav oss en hel del tips.
Boendet hade vi bokat via Svenska mässan och det var verkligen härligt att när vi klev av tåget i full regnstorm kunna se Scandic Crown snett mittemot stationen.
Scandic Crown som hotell kanske skulle behöva en liten ansiktslyftning, men för vår enda natt så fungerade det alldeles utmärkt.

Kom på alldeles för sent att om vi ville gå ut och äta på kvällen skulle vi bokat bord bra många dagar innan, så vi blev glada att det fanns ett bord på Hard Rock Café till oss i alla fall. Efter att ha strosat på mässan i några timmar så var vi inte direkt sugna på något annat en lite mat och sedan en härlig sömn innan nästa dags mässbesök.

Bokmässan var en upplevelse som jag definitivt kommer att besöka fler gånger, jag har skrivit lite mer om den på min bokblogg, Cattisboktips.
Vi var i våra ögon smarta och lämnade mässan en stund på lördagen för att äta lunch på Jups. Det var skönt att lämna surret på mässan och äta en av deras goda mackor, eller snarare wraps.

På väg hem från Enköping så passade jag på att fotografera mängden cyklar utanför Uppsala resecentrum som har fascinerat mig många gånger när jag besökt Uppsala.
Betänk att det var söndag mitt på dagen, hur ser det ut en vanlig vardag?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *