Puerto Rico, Gran Canaria

Efter en tråkig höst, känns det skönt att sätta sig på direktflyget från vår lokala flygplats och landa några timmar senare på Gran Canaria. Denna gång har vi inte lika flyt med transfern som när vi besökte Puerto Mogan några år tidigare. Vårt hotell har helt enkelt ingen bokning, så vi tar en taxi. Resan till Puerto Rico tar ca 45 min.

Hotellet visar sig vara ett helt underbart ställe som passar oss alldeles utmärkt, Servatur Casablanca.  Några trappsteg, närmare 200 från centrum, men i jämförelse med de som bodde på puerto Azul var det ingenting.

Utsikten
Utsikten från vårt rum

 

Där längst upp ligger Casablanca Servatur
Där längst upp ligger Casablanca Servatur

Vädret denna höstvecka är helt underbart, varmt och skönt, men lite svalare morgnar så vi tar långa promenader och utforskar byn.

Stranden i Puerto Rico
Vy över stranden

 

En dag har vi förmånen att få åka med några vänner som bor i Puerto de Mogan på en bilutflykt till grannbyn Playa de Tasarte. Där vi äter en helt sagolik lunch innan vi åker de hissnande kurvorna tillbaka till Mogan.

Restaurangen vid Playa de Tasarte med helt fantastisk mat
Restaurangen vid Playa de Tasarte med helt fantastisk mat
Slingrande vägar
Slingrande vägar

Badar gör vi både vid poolen på hotellet, men även vid Amadores, dit vi går längs med den fina strandpromenaden, samt även vid Puerto Ricos lilla strand. Om jag ska sätta betyg på de olika stränderna, så hamnar Amodores högst upp.

Stranden vid Amadores
Stranden vid Amadores

Trodde verkligen inte att jag skulle gilla Puerto Rico så mycket som jag gör och bestämmer vi oss för att göra en höstresa till Gran Canaria igen så kommer vi definitivt att bo här och gärna på Servatur Casablanca.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *