Pragborgen

Tog lite sovmorgon, så vi var inte ute förrän efter 10.30. Vi hörde inte något om den explosion som inträffade i centrala Prag, förrän jag började få sms och samtal från oroliga släktingar och vänner. På vår sida om Moldau så var allt precis som vanligt. Vi skonade våra ömma fötter idag genom att åka spårvagn några kilometer innan vi tog spårvagnen eller vad den nu kallas upp till Petrin Hill. därifrån vandrade vi vidare till det vacka biblioteket där kameran gick varm.
Vidare till Pragborgen, som är väldigt stor. Den stora katedralen som ligger inne på borggården var mäktig och väl värd att besöka. Bilden som blir mitt bidrag till Måndagstemat Motjus är tagen inifrån katedralen, i rejält motljus.

Det gamla slottet däremot tyckte vi var lite överreklamerat så det passerade vi snabbt. Den lilla gränden som kallades Golden Line var däremot väldigt charmig, men full av turister.

Efter besöket i Pragborgen gick vi ner till Mala Strana via gatan som kantas av fina skulpturer på väggarna, dessa skulpturer användes istället för husnummer tidigare.
Dagen avslutades med en visning av Staropramen bryggeriet (som ligger i samma kvarter som vårt hotell), lite shopping i köpcentret i närheten och därefter en god middag på en mexikansk restaurang. Jag kommer att göra ett blogginlägg med all fantastisk mat vi ätit under dessa dagar, men det får vänta till dess att vi kommit hem. Mer bilder kommer också senare när jag har tillgång till en större dator så att jag verkligen ser hur bilderna ser ut, nu blir det lite av ett lotteri.

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *