Planerar januaris resa till Florida

Jag har länge sagt att jag inte vill ha ett kalas när jag fyller femtio år utan vill hellre lägga pengarna på en resa. Efter lite velande om vart vi skulle åka och ifall vi skulle åka på tu man hand eller med några vänner så föll valet ganska snabbt på Florida och att våra vänner som vi rest med flertalet gånger följer med.

Flygbiljetterna bokade vi med SAS redan i mars med direktflyg till Miami, två veckor kommer vi att tillbringa i härliga Florida. För mig och min man blir det tredje gången som vi åker dit. Första gången var sommaren 1990 då vi förlovade oss i den roterande restaurangen Pier Sixtysix i Fort Lauderdale. Nästa tur till Florida blev sommare 2006 tillsammans med våra två barn, en fantastisk tre veckors resa.

Denna gång blir det en riktig roadtrip där vi försöker hinna med lite allt möjligt men ändå ha några dagars lugn och ro. Eftersom vi åker under den lite svalare årstiden räknar vi inte med så mycket sol och bad utan mer upplevelser och håller tummarna för att inte alla dagar regnar bort. Så här ser vår resplan ut:


Vi landar tidig eftermiddag i Miami och räknar med att vi är rejält trötta efter resan så vi kommer att sova första natten i Homestead innan vi beger oss ut till Key West där vi bor i två nätter. Därifrån bilar vi så vidare genom Everglades och upp till vårt boende för de kommande tre nätterna i Fort Myers Beach. Orlando blir nästa stopp för vår rundresa och även här stannar vi i tre nätter. Vi är inga riktiga nöjesparkmänniskor, men Epcot och Universal står definitivt på att göra listan. Efter Orlando så har männen fått sagt sitt så därför kommer vi att besöka Daytona på vår resa ner till Fort Lauderdale. Tanken från början var att vi skulle försöka hinna med även Kennedy Space Center samma dag, men pga att vårt boende i Fort Lauderdale var dubbelbokad vår första natt av fyra så har jag lagt till en övernattning i Cocoa Beach så nu har vi tid. Vi avslutar alltså resan med tre nätter i Fort Lauderdale. 

Allt boende är bokat sedan länge, det mesta är ombokningsbart, så planeringen är fortfarande i gång. Ni som har idéer om vad vi inte får missa på dessa ställen, tips på restauranger etc kommentera gärna. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *