Maten i Nice

Alltid lika spännande att hitta intressanta ställen att äta på när man kommer till en ny stad. I detta fall är det i för sig andra gången vi besöker Nice, men vi var mer förberedda på vad och vart vi ville äta denna gång.

Första kvällen har den tidiga morgonen och eftermiddagens sightseeing gjort att vi bestämde oss för att äta pizza på restaurangen, Don Carlo,  som låg granne med vårt hotell. En härlig stenugnsbakad pizza på en näst intill folktom restaurang.

Sista april kvällen hade vi bokat via Tripadvisor på en liten restaurang i gamla stan, Les Garcons. Som synes på en av bilderna nedan så var vi väldigt ensamma till en början, men allt eftersom började borden fyllas upp. Vi åt en fantastisk två rätters middag, bestående av friterad camembert till förrätt och en köttbit till varmrätt inklusive dryck, till ett helt okey pris.

Sista kvällen valde vi att boka bord på Hard Rock Café, lite fantasilöst kanske, men väl värd varenda Euro om inte annat så för den fantastiska utsikten över Promenade des Anglais som man har om man sitter på andra våningen. Den lokala hamburgaren med tapenade och en potatiskaka var bland de godaste hamburgare jag någonsin ätit.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *