Key West

Idag är det dags att bege oss över alla broar till Key West, sist vi gjorde den resan för 11 år sedan hade vi inte en aning om vad som väntade oss. Nu vet vi, men för våra medföljande vänner är det första gången som de får se alla dessa broar och allt vatten. Vi har vädret på vår sida, solen skiner och det är 25 grader. Första stoppet blir vid Channel #2 vid Craig Key, här passar vi på att gå en bit längs gångbron innan vi kör vidare.

2017-01-03 09.38.05

Jag har läst om en Key Lime Pie restaurang som finns på Big Pine Key så vi lägger in adressen i GPS och kör mot den. Dessvärre verkar den inte finnas kvar längre (nackdelen med gamla guideböcker) så vi åker direkt till Key West istället.

Parkering ingår i vårt boende så vi lämnar bilen och beger oss ut på en promenad och äter en välbehövlig lunch, här märker vi att det det känns att dollarn står i nära 10 kronor, en lunch inkl en öl kostar minst 150 kronor plus dricks.

IMGP4208

Husen på Key West är charmiga och man kan inte se sig mätt, lite överallt hör och ser man tuppar.

Florida blogg

Solen går ner strax före 18 så vi skyndar oss mot Sunset Pier där solnedgången firas varje kväll, så även ikväll, men tyvärr är det lite mulet så den perfekta solnedgången missar vi.

IMGP4228

Sloppy Joes är ett måste om man besöker Key West, en frozen Margarita och en duktig countrysångerska gör besöket perfekt.

IMG_2324

Juldekorationerna är fortfarande inte nedtagna så här i början av januari och vi ser både vackra dekorationer och en del lite väl överflödiga.

Middag ena kvällen intas på Hard Rock Café, en vacker byggnad med spännande historia. Vår trevlige kypare låter oss även ta en titt på övervåningen som inte används just denna kväll. Det sägs att det spökar i huset och våra makar upptäcker något märkligt när de fotograferar den öppna spisen, kamerans skärm flimrar innan de tar kort, men på fotografiet ser man inget. Att maten dessutom är väldigt god gör detta till ett av mina bättre Hard Rock besök.

2017-01-04 21.13.12
Vackra Hard Rock café byggnaden
IMG_2310
Southernmost Beach är inte stor, men välbesökt

IMG_2311

Kväll nummer två försöker vi oss på en solnedgång igen, men denna gång vid den berömda Southermost Point. Vi är verkligen inte de enda som kommit på den idén.

IMG_2317
En av de mest populära platserna på Key West, kom tidigt om ni vill få den perfekta bilden utan folkmassa i bakgrunden.
IMG_2388
Nämare än så här kom vi aldrig den perfekta solnedgången nere i Key West.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *