Frukost på morgontåget

Tidig morgonrevälj för att hinna med tåget mot Uppsala. För ovanlighetens skull har jag köpt första klass biljett. Frågan är om SJ’s frukost är jämförbar med SAS? Frukostlådan ser ungefär likadan ut, men jag saknar yoghurten, det finns dock en drickbar Proviva som smakar helt okey. Juicen är den samma. Brödet lika litet som på SAS, skillnaden är att här bjuds vi inte på ett bröd till. Träbesticken är nog miljövänliga, men kniven är inte gjord för att skära brödet med i alla fall. Pålägget är helt okey, skinka och ost. Fördelen är att man kan sitta med frukosten under lång tid eftersom resan i mitt fall tar 4 timmar.
Jag kan konstatera att man inte bokar första klass endast för frukosten, den ingående internet uppkopplingen är dock värt en del. Prisskillnaden när jag bokade biljetten var försumbar, ca 150 kronor om jag inte minns fel. Hamnade i en tyst avdelning vilket känns väldigt skönt så här tidigt på morgonen.
Perfekt uppladdning inför morgondagens tjejmil med andra ord. Synd bara att förkylningen inte blivit bättre, så det blir nog att promenera milen istället för att jogga som tänkt var.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *