Fort Myers Beach

Fort Myers Beach blir vårt andra längre stopp, en liten mysig badort med en fiskepir i centrum. Vi bor alldeles bredvid piren och har nära till flertalet små restauranger. Här är det aningen billigare att äta än vad det är i Key West.

IMGP4318

IMGP4349

Senaste månaderna har Fort Myers Beach haft problem med att havet är alldeles brunt och att det luktar illa. Under de dagar vi tillbringar här så är havet fortfarande brunt, men man känner ingen doft. Dessvärre pryds stranden av flertalet döda fiskar och det ser inte så fräscht ut. Vi trotsar trots allt detta och tar oss ett uppfriskande dopp i havet, stranden är full av badgäster och att det skulle vara för kallt för sol och bad i januari stämmer åtminstone inte denna dag, havets temperatur är betydligt högre än vad våra norrländska kroppar är vana vid.

IMG_2500
Stranden nere vid vattnet är hård och det är många som cyklar längs med den

IMGP4335 IMG_2509

Nästa dag öser regnet ner och vi tar en shoppingtur till Sanibel Outlets, ca 40 affärer, men det räcker för att få en ungefärlig uppfattning om vad som är prisvärt och inte. De flesta butiker har rea med upp till 50 procent så väskan är något tyngre när vi lämnar.

Jag gillar lugnet som råder på Fort Myers Beach och är glad att vi valde ett boende så nära piren eftersom det pågår ett vägarbete som gör trafiken väldigt långsam. Vi åkte in från södra sidan när vi kom och fick köa i nästan en timme de sista 5 kilometrarna.

Vi hann prova tre av restaurangerna vid piren och var nöjda med alla tre. Pizzerian som ligger precis vid torget Time Square bjöd på fantastiskt stora och goda pizzor, den grekiska Plaka Restaurants gyros gav oss en härlig känsla av Grekland och slutligen Pierside Grills goda krabb burgare gjorde vistelsen till klart godkänd.

Inte här heller lyckas vi ta någon bild på en vacker solnedgång, för alldeles innan solen ska gå ner så väller molnen in. Men en härlig soluppgång lyckades vi fånga.

IMGP4368 2017-01-08 07.19.36

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *