På väg med flyg till Florida

Nu är vi tillbaka hemma efter två härliga veckor i Florida som jag kommer att berätta om i ett flertal kommande inlägg.

Vi börjar med själva flygresan. Eftersom vi bor en bit från Arlanda så blir det först en övernattning på Arlanda för att hinna med vårt tidiga morgonflyg som ska ta oss till Miami via Köpenhamn. Bytet i Köpenhamn gick smidigt, så tiden mellan flygningarna (knappt två timmar) räckte gott och väl, nu var det ingen kö vid passkontrollen denna morgon och det gick snabbt genom de automatiska passkontrollsmaskinerna.

2017-01-02 09.50.54
Vy över Öresundsbron

Biljetterna inhandlades redan i mars till ett helt okey pris med SAS nya Airbus 330-300. Vi har valt det billigaste alternativet SAS go. I god tid innan avresan bokade jag platser långt bak i kabinen (detta kostade inget och jag vet inte om jag hade tur eller om just dessa platser gick att boka utan kostnad), och väljer två dubbelsäten vid fönstret till oss och vårt resesällskap. Det är gott om plats och varje plats har sin egen lilla bildskärm. Tyvärr är det ingen textning till alla filmer och serier som man kan välja bland, jag skulle ha önskat att det åtminstone var textat på engelska eftersom ljudet var lite si och så.

2017-01-16 00.27.27

Maten är helt okey, men det tar nästan två timmars flygning innan vi blir serverade första gången, så det gäller att se till att man har ätit innan man stiger på planet. Till den enklare maten som serverades senare blev vi inte serverade någon dryck alls, man gick inte ens förbi med någon dryckesvagn så man kunde köpa. Vet inte om det berodde på att vi hade väldigt skumpig resa så det var ofta bälteskrav. Resan över gick trots allt väldigt fort och utbudet på filmer och serier är mer än tillräckligt. Så efter drygt tio timmar landar vi i Miami i gassande solsken.

2017-01-02 11.59.36
Kyckling med pesto och potatiskaka
2017-01-02 18.27.55
Något som var inbakat med samma sallad och kaka som till lunchen

Så var det dags för passkontroll, alla blev hänvisade till de automatiska passmaskinerna, men ingen i vårt resesällskap fick gå direkt igenom utan vi fick ett kryss över kvittot och ny hänvisning till de manuella diskarna. Detta tog rejält mycket längre tid eftersom minst 95 % av alla resenärer hamnade här. Vi såg senare på TV att det automatiska systemet hade havererat så senare på kvällen hade det varit riktig kaos.

Sedan var det bara att ge sig iväg till biluthyrningen och hämta upp vår förbokade bil. Här blev vi stående ett bra tag eftersom de hade brist på bilar, vi hade dock tur och fick en så småningom, ett flertal efter oss blev hänvisade till andra modeller eller fick vänta ännu längre.

IMG_2274
Hyrbilen – Mercedes GLE 350

Så nu är vi på väg vidare mot Key West, men först en övernattning i Florida City.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *