Daytona International Speedway – väl värt ett besök

Efter två hektiska dagar i Orlando var det återigen dags att ge sig ut på vägarna, denna gång tog det bara en timme innan vi nådde dagens första delmål. Männen i sällskapet hade bestämt dagens resmål, något som den ena drömt om sedan barnsben. Vi kvinnor var kanske något mer tveksamma, men så här i efterhand så var det en upplevelse.

IMGP4398
Utanför arenan står en staty föreställande grundaren William France Sr med fru Anne.

Vår vana trogen så var vi tidigt på plats och hann med turen som skulle gå av stapeln kl 10.30. Vi blir placerade i en öppen vagn med bänkar och körs sedan ut på banan på en visning som kommer att vara i 90 minuter. Det första man slås av är hur stor anläggningen är och hur extremt brant kurvorna är. Vi passar nedanför den ena kurvan och känslan är att det går rakt upp och man undrar hur i hela friden det kommer sig att bilarna inte ramlar ner.

IMG_2716 IMG_2717

Därefter stannar vi nedanför startlinjen och vi har möjlighet att gå upp längs med den, men blir varnade att ta det försiktigt, shit vad den lutade. Jag som trodde att startlinjen var mer eller mindre rak, men lutningen var enorm.

IMG_2728 IMG_2727

Inne på mediacentret får vi titta på informationsfilmen som visas för åkarna innan de ger sig ut på banan.

IMG_2730

Därefter går färden vidare mot själva arenan där vi kan beskåda utsikten från de dyrare platserna lokaliserade i mitten.

IMG_2740 IMG_2739

Något som jag inte har förstått innan är hur stor Nascar är i USA och här på Daytona har man möjlighet att få in hela 125.000 personer.

Området innehåller också en camping med flertalet platser som naturligtvis är fullbokade när det är dags för Daytona 500, jag som inte är speciellt intresserad blir lite sugen att besöka ett riktigt lopp. Det kommer i alla fall att vara riktigt intressant att titta på loppet på TV.

IMG_2735
Just denna dag var det fotografering av en Indian som upptog en hel del av intresset från alla besökare.

En kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *