Cykeltur genom Prag

Vi hade redan hemifrån bokat en cykeltur med I like E-bikes, så kl 09.00 startade vår tur i kyligt väder uppör Petrin Hill. Trots det kyliga vädret var turen helt fantastisk och vi cyklade totalt 35 km med flertalet stopp vid intressante platser och fantastiska vyer. Vi såg Prags billigaste studentbostäder där det kostade ca 1000 kronor per månad att bo. Vidare genom Pragborgen och genom en fantastisk park, där utsikten över Prags broar var magnifik, denna bild får bli mitt bidrag till Helgbilden

Ner till floden där man såg spåren efter den stora översvämningen 2002 och hur zigenarna bodde idag. Vidare genom utkanten av Prag och sedan till Vysehrad och dess borg innan vi nådde tillbaka till startpunkten. Totalt 5 timmar magisk cykeltur, väl värd ca 450 kr/person, den lilla motorn gjorde att man inte hade några probem att cykla uppför de branta backarna. Enda problemet med cyklingen var Prags alla kullerstensgator som gjorde att det kändes som om man skakade sig fram.
En snabb vila på hotellrummet innan vi tod på vandringsskorna och gick till Nove Mesto och sedan vidare till Stare Mesto där vi lyckades pricka in heltimmen så att vi fick se den berömda klockan öppna sig.
En promenad över Karlsbrion och middag på en mysig restaurang i närheten av floden fick avsluta denna späckade dag. Fler bilder kommer att läggas till senare, men vårt internet är inte det snabbaste så det får bli när vi kommer hem.

5 kommentarer

  1. När ni tar en sightseeing tur- ja, då gör ni det ordentligt hör jag 🙂
    Jag har aldrig varit i Prag men har hört så mycket om att det är en vacker stad, så en dag så …

  2. Det var ingen dålig helg precis !! Fullspäckad med spännande upplevelser och att cykla låter helt underbart. Helt klart upplever man så mycket mer än om man sitter i en (trist-) turistbuss 😉 ..och sen på med vandringsskorna..och avslut på en mysig restaurang… Fin bild visar du dessutom. Väldigt vackert trots att det är lite gråmulet. Ha en fortsatt skön vecka önskar jag dig från Malta 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *