Bucketlist

Nu när hösten tränger sig allt djupare in och kylan verkligen är påtaglig och den första snön så sakteliga lägger sig på marken så känns det skönt att sätta sig ner och äntligen skriva ner min resebucketlist som jag funderat på länge.

Här är min lista utan någon inbördesordning:

Island 

En drömresa sedan jag var barn. Island har alltid fascinerat mig och jag försökte även under flera års tid hitta en brevvän från Island utan att lyckas. Tyvärr var maken där innan vi träffades och jag tror att det är ett av skälen till att vi fortfarande inte lyckats boka en resa dit.

Cinque Terre

Min väninna började prata med mig för några år sedan om att vi borde åka och vandra mellan byarna i Cinque Terre och efter det så har jag börjat längta och läst på allt mer så förhoppningsvis så blir det av någon gång. Men jag vet att just nu är vissa delar avstängda för vandring, men förhoppningsvis öppnar de snart igen.

Franska eller italienska vingårdar på cykel

En drömresa som inte borde vara så svår att genomföra. Vi har flertalet bekanta som cyklat mellan vingårdar och varit supernöjda och säger att det inte är alltför betungande eftersom packningen oftast åker bil mellan platserna

Highway one, Kalifornien 

En absolut måste resa som jag drömt om länge. Vill samtidigt hinna med att se både San Fransisco, Los Angeles, Grand Canyon och Las Vegas och det är väl här drömmen blir svårare att uppnå. Det räcker inte med två veckor utan man måste nog vara borta minst tre veckor och då blir det genast lite svårare med semester.

Klippstaden Petra , Jordanien 

Efter att ha läst boken Gift med en beduin av Marguerite Van Geldermalsen så började jag drömma om Petra. En resa som absolut inte är omöjlig på något sätt, så förhoppningsvis så hamnar den i bokningsläge snart.

Dubai

Jag vet att det är dyrt att vara i Dubai, och det är ett av skälen till att någon av våra höstresorna inte gått dit ännu, men jag vill se de berömda byggnaderna och lyxen, kanske kombinerat med några dagar vid en härlig strand i närheten.

Spinalonga, Kreta

Återigen en resa inspirerad av en bok, faktiskt en av de allra bästa böcker jag läst, nämligen Victoria Hislops bok Längtans ö. Vi reste till Kreta 1996 på vår bröllopsresa och besökte byn Agios Nikolaus och såg Spinalonga på avstånd. Men då hade jag inte läst boken och vi hade inte heller tid att åka ut till ön på den utflykten. Men om jag åker tillbaka till Kreta så kommer jag att besöka Spinalonga.

Route 66

Självklart vill jag som så många andra glida fram längs med Route 66, men i samband med den resan även passa på att besöka några av min mans släktingar som bor runt Chicago, återigen en bilresa som tar lång tid.

Maldiverna

Att ligga på en av de fantastiska stränder och titta ut över ett blågrönt hav sippande på en drink känns som en härlig återhämtningsresa.

Chichen Itza, Mexiko

En dröm som funnits länge. Jag är väldigt historieintresserad och en rundresa bland Mayaindiernas rike i Mexiko gärna kombinerat med någon strand står högt på måstelistan.

Flera platser ryms inte på denna lista eftersom jag begränsade mig själv, men jag vet att om jag gör om listan om några år så har ett antal fallit bort pga att jag hittat nya måste resor och förhoppningsvis kan jag plocka bort någon som jag också besökt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *