Blixtvisit till Umeå

Sonens funderar på att börja plugga i Umeå och fick möjlighet att skugga en student för en dag, en suverän möjlighet som vissa universitet erbjuder. 
Vi steg upp i ottan och satte oss i bilen för att köra de 40 milen till Umeå. Väl framme passade jag på att tillbringa några timmar på stan. Dessvärre hade jag lämnat kameran hemma så bilderna blev tagna med mobilen.
Umeå är en stad som jag inte varit till sedan jag var barn, så det var roligt att se att den stad som jag minns som en gigantisk storstad i verkligheten är en liten och mysig stad.
I centrum möts de gamla byggnaderna med de nya. Bilden nedan är tagen längs gågatan och på högersida finns det nybyggda köpcentrat Utopia, en modern byggnad med mängder av glaspartier och här till vänster ligger de gamla fina träbyggnader. 
Lite statyer hittade jag också på min lilla vandring. Vädret var riktigt skönt, solen strålande, dessvärre bygger man längs med strandpromenaden, så jag kom aldrig ända ner till älven. Denna staty står utanför Scandic och vad den föreställer har jag inte en susning om.
Statyn på torget skulle behöva putsas en aning.
Jag satte mig ner på Barista och åt en god lunch innan, grillad macka med bacon och kyckling och en latte till. Suveränt gott var det!
 

I Sollefteå åt vi på Orren, en restaurang som vi ofta brukar äta på när sonen tävlar i Sollefteå. Deras Kebab båt var suverän.

Måste dock säga att det var skönt att åka in mot Östersund och mötas av den fantastiska fjällutsikten efter 80 mil i bil. Med största sannolikhet var det inte sista gången som vi besökte Umeå 🙂

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *