Universal Studios Orlando

Vädret är vackert, temperaturen visar på 10 grader, ett helt perfekt för en hel dag på Universal Studios i Orlando. Vi är vid parken strax före öppning och idag är det inte så mycket folk, som längst köar vi 40 minuter, så inga expresspass behövs.

Innan var jag nervös hur jag skulle klara att inte bli åksjuk vilket jag har problem med, men med facit i hand så kan jag konstatera att ingen av attraktionerna gjorde mig sjuk.

VI hinner med alla åkattraktionerna och de shower som vi vill se, här är de jag tyckte var allra bäst.

Harry Potter och Escape from Gringotts –  En häftig 3D berg och dalbana som ligger i den otroligt vackra uppbyggda London delen av parken. Ingången till Diagon Valley ligger väl dold från resten av kulisserna och det tog ett tag innan vi hittade in. Så otroligt häftigt, även om vi inte är några riktiga Harry Potter fans. Eftersom vi enbart hade köpt biljett till en park så kunde vi inte åka Hogwarts Express.

IMG_2621

Despicable Me Minion – Hade ingen som helst koll på denna film, men det gjorde ingenting. Åkturen var den första vi gjorde och hamnade högt i betyg hos alla.

2017-01-09 17.29.14 HDR

Horror show – Här får man sitta ner i en teaterliknande byggnad och njuta av en fartfylld show med extremt mycket humor. Kan inte direkt säga att man fick veta så väldigt mycket om hur man gör alla masker, men underhållande var det.

Hollywood Rip Ride Rockit – jag är ingen fan av berg- och dalbanor, så det var nära att jag skulle banga ur här, men jag tog mod till mig och åkte. Det var häftigt även om det gick undan.

IMG_2606

Revenge of the Mummy – ytterligare en berg och dalbana, men denna är i mörker så den kändes läskigare när man inte såg åt vilket håll det svängde.

The Simpson Ride – Återigen en 3D åktur i fantastivärlden som var helt okey.

IMG_2635

Vi hann även med Shrek,  Transformers, ET Adventure, Terminator 2 samt djurshowen Animal Actors, som alla var helt okey. Den enda som jag kunde ha skippat var Men in Black.

IMG_2624
Diagon Valley med draken som sprutar eld
IMG_2611
Rockig Blues Brothers show
2017-01-09 13.42.22-1
Lunch på Mel´s drive-in
IMG_2636
Häftig kuliss

Tack för denna gång Universal, vi kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *