TBT – Språkresa till England anno 1983

Jag var inte direkt resvan när jag bestämde mig för att lägga pengar som mor och far sparat till mig på en språkresa till Eastbourne i England, minns att argumentet var att det var bättre att jag reste upp pengarna än att någon karl skulle äta upp dem.

Pappa skjutsar mig till flyget i Skellefteå och jag är jättenervös, första gången jag flyger och dessutom finns det ingen biljett i mitt namn som det skulle göra enligt bolaget jag åker med. Det löser sig och jag kommer iväg. På Bromma möter en representant för EF mig och tar mig med på Gröna Lund innan övernattningen på hotellet, en fantastisk service.

Väl framme i Eastbourne blir alla upphämtade av sina familjer utom jag. Oron kommer direkt, är det inte bara biljetten som saknas, har jag ingen familj. Det visar sig att min ”mamma” inte har något körkort utan har skickat en taxi att hämta mig. Jag hamnar i en helt fantastisk familj med sex barn i olika åldrar. En av döttrarna är i min ålder och hon och hennes systrar tar med mig på många olika aktiviteter. EF-gruppen åker också på flertalet utflykter, mina tre veckor på språkresa är underbar och familjen jag bor hos är toppen.

familjen2
Jag och min underbara språkresefamilj
fyren
Utflykt till Beachy Head väster om Eastbourne
vakter
Vi gjorde även en utflykt till London och vakter verkade vara av intresse att fotografera
pastor
Familjen jag bodde hos var katoliker och en dag kom Father Martin och hälsade på.

Jag tror att den bild jag fick av England under dessa veckor har gjort att landet har en speciell plats i mitt hjärta. Tyvärr finns inte min språk resemamma kvar i livet, men dottern har jag fortfarande kontakt med.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *