Skottland – Linlithgow Palace

Ja, då reser vi tillbaka i tiden till juni och 2008 och vår första och hittills enda resa till Skottland
Sonen har precis fyllt 14 och dottern 17. Våra grannar som också åker med har med sina tre barn, två jämnåriga till våra barn och sedan deras 2,5 åring.

För första gången provar vi att åka med Ryanair och resan över till Glasgow fungerar alldeles utmärkt. Vi anländer sent på kvällen och hämtar ut våra hyrbilar för att sedan styra kosan på fel sida vägen till Linlithgow. Ingen av oss har besökt Skottland tidigare och framförallt är det första gången som vi kör bil på ”fel” sida. Första minnet av detta är rondellerna, helt klart tur att det är sent på kvällen så det är lite trafik. Jag har fått en vägbeskrivning av hotellet, men vi väljer istället att åka efter vår GPS, kanske inte det bästa valet, men klart annorlunda. Vi hamnar på riktigt små vägar och det är tur att vi inte får möte får det har det blivit några kilometers backande. Den korrekta vägbeskrivningen som värden gett mig är den vi kommer att använda under resterande del av veckan:-).

Staden Linlithgow ligger ca 3 mil utanför Edinburgh och har en fantastisk slottsruin, Linlithgow Palace som var födelseplatsen för Mary Stuart Queen of Scots. På vägen upp till slottsruinen finns skyltar med regenter från Mary Stuart och framåt till dagens drottning.

Ingång till slottet pryds av emblemen för de fyra Orders of Chivalry.

Jag och sonen väljer att betala inträde och även se inuti slottsruinen och fick några fina bilder. Sonen gillade att spring i trapporna och här syns han i en av ruinens fönster.

 
I mitten av slottsgården finns denna vackra staty
 
 

Utsikten från slottsruinen över omgivningen var magnifik. Lägg märke till att det inte alls regnar i Skottland jämt.

Nu lämnar vi Linlithgow Palace, nästa inlägg kommer senare med mer om Linlithgow.

En kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *