Skidskytte-VM Holmenkollen

Vi är ett härligt gäng skidskyttefantaster som sätter oss tidigt fredag morgon på bussen som ska ta oss ner till Oslo och VM i skidskytte. Framför oss har vi många långa timmar framför oss i buss, men humöret är på topp och efter några timmar så stannar vi på det mysiga kaféet i Sveg med tema gamla filmer.

Vi ankommer till Oslo sen middagstid och checkar in på Thon Hotel Astoria. Ett budget hotell med för oss perfekt läge, nära Trikken och Centralstationen i Oslo och vi tänker inte tillbringa många timmar på hotellet.

Karl Johan sjuder av liv och på den stora scenen framför slottet är det full fart. Vi tar en snabb middag på Hard Rock Café och går runt bland de små marknadsstånden innan vi tar oss tillbaka till hotellet.

Lördag morgon tar vi trikken upp till Holmenkollen. Det är första gången som jag besöker Oslo och tyvärr visar inte vädret sig från sin bästa sida, men det är fantastiskt att komma upp till Kollen och se skillnaden från Oslo, där det var blött och grått och här uppe är det vinter. Vilken förmån att ha en sådan vinteranläggning så nära huvudstaden. Eftersom vi är tidigt på plats har vi gått om tid att gå runt och se på anläggningarna och mängden folk som väller in för att se dagens sprinttävlingar. Stämningen på läktarna är på topp och det är fullt tryck så snart någon norrman eller kvinna står på startlinjen.

2016-03-06-13-10-40

Lite svenska framgångar bjuds vi på
Lite svenska framgångar bjuds vi på

Efter tävlingarna så är det väldigt smidigt att följa strömmen ner mot Trikken igen och där går det tåg hela tiden utan någon trängsel och alla är glada och positiva.

Vi äter en snabb hamburgare till middag för att sedan bege oss till stora scenen (som är placerad med slottet som bakgrund) för att se prisutdelningen tillsammans med hur mycket folk som helst, det är verkligen packat. Efter en hel dag ute så somnar man ovaggad i en skön hotellsäng.

2016-03-05-19-35-13

Söndagmorgon och vi har tidig revelj för att vara uppe vid Holmenkollen för en rundvandring innan dagens tävlingar startar. Vi får möjlighet att se tävlingarna från insidan vilket är intressant och lärorikt inför vårt eget VM om några år. Jag hinner bara se den första tävlingen eftersom jag fuskar lite på hemvägen och väljer att flyga hem istället för att åka buss. Damernas jaktstart ser jag istället på flygplatsen innan jag går ombord på planet som tar mig hem via Stockholm.

Hann inte se så mycket av själva staden Oslo, men jag åker gärna tillbaka någon gång och turistar.

2016-03-05-16-24-10

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *