Skandinavien runt via flygplatser

Eftersom SAS piloterna strejkar sedan några dagar fegar jag ur och bokar om vår resa som egentligen skulle gått från Stockholm via Köpenhamn och ner till Aten. Istället väljer vi att åka från Trondheim via Oslo till Köpenhamn och därefter till Aten. Det innebär att  vi istället för att bila natt ner till Stockholm får åka lite tidigare och dessutom övernatta i Malmö. Vi gör helt enkelt Skandinavien på en eftermiddag.

Vi väljer att bo på Best Western Malmö Arena som ligger precis vid stationen Hyllie, ett väldigt smidigt alternativ istället för ett dyrt flygplatshotell (som BW medlem betalar vi bara 718kr/ dubbelrum). Öresundståget från Kastrup kostar ca 200kr tor. Vi blir lite sena eftersom flyget från Oslo ankommer nästan en timme sent till Köpenhamn och dessutom irrar vi runt innan vi hittar biljettautomaten för resor till Sverige, så vi hinner inte med att se mer än receptionen och hotellrummet innan vi sluter ögonen för en kort men skön natts sömn.

Sköna sängar
Sköna sängar

Det är smidigt att ha bagaget incheckat hela vägen till Aten speciellt när vi åker tåget fram och tillbaka till Sverige som vi gör denna gång, jag har dock alltid en viss oro över att mitt bagage inte kommer fram. Tiden när vi kommer tillbaka från vår svenska övernattning och till dess att vi är inne i avgångshallen går väldigt fort och smidigt.

Så nu sitter vi på en MD-83 som flygs av DAT för SAS räkning, ett bullrigt och lite tråkigt plan, men huvudsaken är att vi kommer fram.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *