Scottish Game Fair och Edradour

Efter en gedigen frukost hos Caroline på Rosebank Guest House styr vi resan vidare norrut, men först blir det ett stopp på jakt och fritidsmässan Scottish Game Fair.

Mässan är stor i jämförelse med dess jämtländska motsvarighet Fäviken. Dagen är fylld av diverse uppvisningar. Vi ser bland annat hur vallhundar jobbar, en höjdrädd falk (se bilden nedan) och några duktiga skogshuggare samt lite säckpipor.

Lunchen blir en klassisk Fish & Chip som vi äter på läktaren under tiden vi ser en av uppvisningarna. En av de största skillnaderna mellan denna mässa och Fäviken är att det finns betydligt mer trädgårds saker som var fantastiska att titta på. Jag ångrar att jag inte köpte något att ta med hem, men det är nackdelen med att flyga, man rymmer inte riktigt allt i bagaget.

Framåt eftermiddagen lämnar vi mässan och styr vidare mot Pitlochry och Edradours destilleri, som vi även besökte när vi var i Skottland 2008 (som ni kan läsa om här). Visningen var omgjord så det var lika intressant att gå den igen. Ett riktigt mysigt litet destilleri som är väl värt ett besök.

Kusinerna poserar utanför Edradour
Mysig liten trädgård omger destilleriet
Olika storlekar på lagringsfaten

Drar sedan vidare med ett snabbt stopp på Dalwhinnies destilleri för lite whisky inköp innan vi åker längs smala och vindlande vägar till Fort Augustus och Highland Club där vi kommer att husera de närmsta tre nätterna.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *