Puerto de Mogan, Gran Canaria

Efter en hektisk höst kändes det skönt att sätta sig på planet och lämna ett snöfattigt och trist Östersund bakom sig. Resan ner till Gran Canaria tog lite drygt 6 timmar och väl framme väntade vår förbokade taxi på oss. Tack vare den nya motorvägen till Puerto de Mogan tog resan bara drygt 30 minuter i bäcksvart mörker och lite trafik.

Eftersom området där vi bor i Puerto de Mogan är bilfritt så fick vi irra runt lite innan vi hittade Bar Marina som vi hyrt vår lägenhet av. Lägenheten som ligger nere i hamnen är fräsch och har en stor härlig balkong mot en innergård. Mer om lägenheten i ett senare inlägg.

Puerto de Mogan är en härlig liten by och hamnen är väldigt vacker. Eftersom vi hyrt lägenhet av Bar Marina fick man bada fritt i Pool Bar Marina (fick man även om man handlade i poolbaren), vilket vi gjorde alla dagar som solen sken.

IMG_8078

På taket av Poolbaren så fanns det en härlig jacuzzi där man kunde bada i det närmsta helt ostört med en härlig utsikt.

IMG_8101

Varje morgon steg vi upp och tog en härlig promenad innan det blev för varmt. Vyerna från berget ovanför byn var fantastiska.

IMGP1084

Huskroppen där vår lägenhet låg
Huskroppen där vår lägenhet låg

Det finns även en liten sandstrand i Puerto Mogan, men den provade vi aldrig.

IMG_8026

IMG_8032

Vi hittade en favoritrestaurang och det var Zona Verde, tyvärr blev det middag bara en gång där. Vi hade planerat att äta där sista kvällen, men då öppnade sig himlen så vi fick springa till en närliggande restaurang i stället.  Zona Verde ser inte speciell ut alls från gatan, men när man kommer till baksidan öppnar sig en fantastisk trädgård med några bord. Normalt brukar det vara svårt att få bord här (vi var här dec-13), men vi hade tur och lyckades beställa in deras sagolikt goda grillade kött med goda såser till. En av de absolut bästa ställen jag ätit på. Dessvärre hittade vi ingen fler favorit i Puerto de Mogan.

IMG_8222IMG_8218

Kommer vi att åka tillbaka? Ja, om vi åker till Gran Canaria så är det nog i Puerto de Mogan vi vill bo.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *