Min helg som kidnappad, Boda Borg och Persåsen

Vi har sedan flera år som tradition i vår släkt att istället för presenter när någon fyller jämt göra en aktivitet och i helgen var det min tur att bli uppvaktad.

Sitter i lugn och ro vid frukostbordet när jag ser svågerns bil rulla in på gården. Konstigt hinner jag tänka, men de är kanske på väg till stan och vill ha en kopp kaffe innan, det tar en lång stund innan jag inser att jag ska bli kidnappad och få min födelsedagspresent flera veckor innan jag ens har fyllt.

2016-11-19-09-29-23

Chockerad packar jag väskan på tio minuter enligt den packlista jag får uppläst och sätter mig snällt i bilen tillsammans med min man som självklart visste om alltihop. Färden går österut mot Östersund och vi parkerar utanför Multi Challenge där jag känner igen flertalet bilar och därinne sitter de allihop, min mans fem syskon och två kusiner med respektive.

Vi delas in i fyra olika lag och framför oss väntar rummen på Boda Borg. Efter några timmar blir vi utropade för lite lunch, en god och välbehövlig tacobuffé innan vi återigen ger oss i kast med de olika rummen. Det finns tre olika svårighetsgrader på rummen där grönt är mer klurigt och svart mer fysiskt, totalt finns 19 olika rum, som i sin tur består av flera olika små rum och man måste klara alla ”rum i rummet” för att få den efterlängtade stämpeln i slutet.

2016-11-20-16-59-59

Frustrerade över att inte kunna lösa alla gåtorna i rummen irrar vi runt och börjar om på nytt igen. Boda Borg är bland det roligaste jag vet och det passar verkligen alla, spännvidden i ålder på våra lag är allt från 12 år till 75 år. Det kanske mest fascinerade är att 75-åringen är den som är mest atletisk av oss alla. Tiden flyger fram och efter fem timmar så är det dags för vidare avfärd. Jag vet inte alls vad som ska hända här näst utan fortsätter snällt att åka med. Efter en timmes bilåkande är vi framme i Persåsen, där vi blir incheckade i stugor (recension kommer senare) och blir serverade en fantastisk middag.

middag
Persåsens fina wärdshus var enbart för oss ikväll.
forratt
Ostkaka på Ovikens ost med sallad och creme fraiche
varmratt
Ryggbiff med potatisgratäng

En helt fantastisk helg som jag kommer att minnas länge.

2 kommentarer

  1. Vilken trevlig present! Helt i min smak! Upplevelser kan man inte få nog av.
    Såg här på din blogg att du också är en resande person och där har vi något gemensamt. För mig är resa ett sätt att leva och har alltid varit.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *