Mat i Prag

Vi lyckades enbart hitta bra mat under våra 4 dagar i Prag och till väldigt bra priser. Vi lyckades inte vid ett enda tillfälle äta för mer än 700 corona (kursen var ca 0,33), så ca 210 kronor för två inklusive både förrätt, varmrätt och dryck.

 Lunchen i gamla stan (Caffé Mio)första dagen bestod av en wrap, min innehöll grillad kyckling, bacon, sallad och cesardressing, den var fantastiskt god, så den tänker jag försöka göra hemma och se ifall jag kan få till den lika god.

Eftersom det regnade första kvällen gick vi på restaurangen som låg granne med vårt hotell, Thirsty Deer (U Zizniveho Jelena) , där beställde vi in ölost till förrätt, en hit.


 Middagen bestod av till höger  fläskkött med kål och bacon knödel och till vänster filé med grädde och tranbärssylt. Lite annorlunda mat, mäktigt, men gott.  
Som på så många andra ställen i Prag så var det en hel del cigarett rök på restaurangen som tyvärr störde lite.

Söndagens lunch intog vi uppe i parken Lecna eftersom vi var ute på cykeltur, den bestod av ungerska langos, inte med rödlök och löjrom som vi har provat här hemma utan med tomatsås och ost, vilket också var gott.

Middagen åt vi på en mysig restaurang (Altany Kampa) som vår guide rekommenderade nere på ön Kampa, en lugn och rökfri atmosfär. Vi orkade ingen förrätt utan gick direkt på varmrätten, ribs med utdragna ben och potatis, suveränt gott.

Måndagens lunch åt vi på en restaurang (Corte di Angelo) mitt emot stationen Andel, expediten kunde ingen engelska så hon förstod inte när jag frågade om toast som de hade på skyltade om och som inte i fanns i den tryckta menyn, så vi valde att  beställde pasta med kyckling och oliver från menyn. Kent lyckades beställa in en öl, men hon förstod inte a glas of white wine, så jag fick en flaska vatten istället. Något vi skrattade gott åt.

Middagen intogs på en mexicansk restaurang (Hombre del Mundo) också i Smichov. Vi åt nachos med guacemole till förrätt

och Fajitas med en blandning av oxkött, gris och kyckling. Fantastiskt gott alltihop.

På vår sista dag intogs lunchen på Pivovarsky Dum, med deras berömda ölprovning, 8 stycken smaker.Jag som inte tycker om öl, tyckte om de sorter min man inte tyckte om (de med banan och kaffesmak)

 och som mat beställde vi in en liten förrätt bestående av marinerad korv och camembert. Lite annorlunda lunch, men rolig.

På kvällen ville vi äta lite mer speciellt så vi gick till Monastri och åt på bryggeriet (Klásterni Pivovar Strahov), förrätten bestod av en ostbricka
 
och till varmrätt åt vi schnitzel med potatissallad. Allt smakade väldigt gott och var en fantastisk avslutning på vår Pragresa.
 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *