Ebike Riviera Tour Nice

Vi har de senaste åren när vi besökt en stad tagit en guidad tur med ebikes, så även denna gång. Vi valde att ta en halvdags Panorama tur med Vincent som guide. Vädret var inte det allra bästa så tyvärr blev bilderna inte så vidsträckta som det såg ut när man var på plats, men själva turen var helt fantastisk, läs mer om turen här.

IMG_0013

Vi började cykla längs med Promenade Des Anglais och stannade för att ta kort på Nice alldeles egna frihetsgudinna i något mindre format än originalet och därför lätt att missa.

IMG_0014

Vidare förbi hamnen och sedan upp mot Mont Boron där vi passerade Elton Johns villa. Utsikten var fantastisk trots det mulna vädret och att åka uppför backarna med elcyklar är helt otroligt.

IMG_0026

Sedan ner i trafiken igen och det vill inte säga lite, trafiken var minst sagt intensiv vilket kan bero på att det var 1:a maj och helgdag även i Frankrike. Uppe vid Arènas de Cimiez var det full aktivitet med mängder med människor på utflykt.

IMG_0030

Vi cyklade sedan vidare längs med Gairaut Canal fram till ett vattenfall där vår guide dukade fram en picknick bestående av några specialiteter från Nice, helt fantastiskt gott.

IMG_0046
Fint vattenfall

IMGP3217

Tillbaka till vårt hotell efter fem timmars cykeltur kom så regnet som hängt i luften hela dagen. Det är nu vi blir varse att det mesta är stängt 1:a maj, så min shopping på Nice Etoile går helt om intet, så det får vi ta när vi besöker Nice nästa gång.

 

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *