Att återvända – fem favoriter

Lördagmorgon och den vita snön ligger på marken och kylan vill gärna krypa in i huset idag. För att känna lite värme sitter jag och funderar på resor och vart jag vill åka.

Helst av allt vill jag upptäcka nya platser, men när jag rannsakar mig själv upptäcker jag att det är även skönt att komma tillbaka till platser man besökt tidigare och älskar.

Här är mina favoriter:

oversikt-agistri

Agistri

Varje höst börjar vi planera nästa vårs resa och de senaste åren har vi försökt hitta ett ställe med god mat, litet hotell vid stranden och helst i Grekland. Oftast blir det så att vi hamnar på Agistri, här vet vi att allt blir precis som vi önskar om vi bara vill ha en veckas avkoppling och eftersom vi brukar vara rätt slutkörda av jobb och annat så vågar vi inte chansa. Fyra gånger under de senaste sex åren har vi flugit till Aten och tagit båten ut till Agistri, bott på underbara Oasis Scala Beach och ätit fantastisk grekisk billig mat. Tror inte att det blir Agistri till sommaren, skulle vilja prova någon ny grekisk ö denna gång.

key-west

Florida

Vi förlovade oss 1990 på charterresa till Fort Lauderdale och sedan dess är Florida det ställe jag alltid vill tillbaka till. Dessvärre har vi oftast inte tid att vara borta mer än en vecka när vi reser och en vecka till Florida är alldeles för kort tid. 2006 tog vi med våra tonåringar på en tre veckors rundresa i Florida och det är vår bästa resa hittills. Tack vare att det blir fler och fler som flyger direkt numer hoppas jag att vi kommer att återvända oftare. Nästa resa som är planerad är just till Florida i januari.

rimg0063

London

Jag kan inte hoppa över min favoritstad alla kategorier, vet inte riktigt hur många resor jag gjort dit, men det finns alltid något nytt att upptäcka och möjligheten att snabbt ta sig dit gör att jag föredrar London framför New York. Musikaler som jag älskar att gå på, historiska byggnader, vänligt folk etc. Nej, måste nog försöka hitta en resa dit snart igen.

imgp6245

Rhodos

Tre gånger har vi besökt Rhodos och jag åker gärna tillbaka. En av mina gamla klasskamrater har bott på Rhodos i nästan 30 år och det är alltid lika roligt att åka ner och träffa henne. Att man flyger direkt från vår lokala flygplats gör inte saken sämre. Det kanske blir Rhodos som blir vårens resa.

img_1450

Gran Canaria

Fem gånger har vi besökt denna Gran Canaria. 2001, 2004 och 2007 bodde vi på Bahia Feliz som var perfekt när man reste med barn. Puerto de Mogan besökte vi 2013 och det var väldigt mysigt. Förra hösten bodde vi i Puerto Rico och trivdes även där. Vi hade turen att en av våra vänner som har lägenhet i Puerto de Mogan bjöd med oss på en riktigt fin biltur. Flygen till Gran Canaria går också från vår flygplats och det underlättar om man vill ha en veckas sol och bad.

Vilka platser återvänder ni gärna till och varför?

4 kommentarer

  1. Roligt att läsa om dina favoriter! Jag har faktiskt inte varit på dessa platser alls, förutom London en gång när jag var 15 😉 Vi återvänder sällan till exakt samma ställe, men vi gillar Frankrike och Kroatien och Östeuropa bland annat.

    1. Är väldigt sugen att besöka Kroatien, förhoppningsvis redan till våren.
      Tack för tipset om skräppost, missade den.

    1. Läste precis ditt inlägg, underbart och igenkännande. Kroatien måste jag prova ta mig till, men som vanligt lär vi hamna i Grekland.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *