På snabb visit i Alnwick

Året är 2008 och vi väljer att som ett avbrott i vår Skottlandsresa att ta en biltur ner till England och besöka Alnwicks Castle där vissa av delar av Harry Potter är inspelat.

Omgivningarna och slottet är fantastisk vackra och den guidade Harry Potter visningen vi går är intressant.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

cimg1194

Efter beger vi oss in i byn Alnwick och här hittar vi en restuarang som är lite annorlunda eftersom det finns dukade bord i taket vilket barnen gillar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Gillar dessa små portar i murarna som finns på så många ställen i England och Skottland
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Som sagt, man kan även duka taket

JDen . Dessa ska ha varit identiska med de som fanns på Titanic.
På väg tillbaka till bilen passerar vi hotellet White Swan och jag ser en skylt utanför om att vissa delar i hotellet kommer från Titanics systerfartyg Olympic. Det visar sig att den dåvarande ägaren till hotellet köpte trappan, eldstaden samt fönster, tak och speglar från  Olympics första klass lounge när den auktionerades ut på 30-taket. Vi öppnar dörren och frågar snällt om vi kan få se salongen. Salongen var dukad till bröllop och gästerna var precis på väg in men de visar oss den lite snabbt. Jag känner mig lite stressad och det syns dessvärre på bilderna eftersom de inte är helt skarpa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Spegeln och eldstaden
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Den vackra salongen
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Trappan

Alnwick var en trevlig stad som jag gärna skulle vilja besöka igen och varför inte bo på White Swan.

8 kommentarer

  1. Ja, lite långsökt är det allt, men jag tycker nog att det fungerar till veckans tema. Jag trodde först det hade något att göra med att det var så folktomt där, men det hade ju sin förklaring. 🙂

  2. Att bli påmind om det som skett är skräckfullt nog. Fina bilder trots att du var stressad och inte tycker jag att ditt bidrag är långsökt. Tvärtom !! Titanic och andra fartyg som gått under är inga rolig historer precis. Snarare en skräckfylld verklighet som vi påminnns om ibland.

    Helt hopplöst med denna ordverifiering varje gång. Hos vissa är det bara 1+3 =4 😉

  3. Måste vara fasansfullt på Titanic. Då är det bättre att det går fort, nu hann de ju uppfatta det hemska. Det var inte lätt att hitta på fönster med temat denna gång, men detta är ju helt ok tycker jag.

  4. Klart häftigt att ha sett det! Kan tänka mig att man får lite obehagliga vibbar att möblemanget här när man vet var de kommer ifrån.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *