Airbnb i Budapest

En liten miniweekend i Budapest för maken och mig blev vårens resa, normalt brukar vi åka på en sol och bad semester så här i början på säsongen, men eftersom det var dags för sonen att ta studenten så blev det en stadsresa istället.
Vi använde oss för första gången av AirBnb och det var med lite nervositet som vi anlände till flygplatsen. Mike som äger lägenheten vi hyrde av hade lovat att skicka en bil att hämta oss och mycket riktigt, vårt namn stod på en skylt när vi kom från säkeretskontrollen. Resan in till stan tog ca 30 minuter och kostade 21 Euro.
Väl på plats utanför huset väntade Daniella på oss och visade oss lägenheten samt gav oss en mängd broschyrer och en karta där hon visade ut sevärdheter.
Lägenheten såg ut precis som på bilderna och läget kunde absolut inte varit bättre, vi hade 100 meter till tunnelbanestationen Deák Ferenc Tér där tre av fyra tunnelbanelinjer möts. Ner till torget Vörösmarty ter där shoppinggatan Váci Utca startar var det lika långt. Så man kan säga att vi bodde verkligen centralt.
Hissen upp till lägenheten som ligger på femte våningen är inget för någon med cellskräck, men efter några resor upp och ned med den så vande man sig. En morgon när vi skulle ta hissen ner stötte vi ihop med en av husets övriga invånare, en äldre kvinna i morgonrock som planterade pelargoner i fönstret utanför hissen.
Mike lämnade även en flaska ungerskt vin till oss som verkligen smakade gott. En fantastiskt lägenhet med ett ännu fantastiskare läge är väl en bra sammanfattning. När man dessutom lägger till att vi betalade 1200 kronor totalt för tre nätters boende så kan det knappast bli bättre.
Absolut inte sista gången som jag använder AirBnB.

En kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *