Agistri för tredje gången

Tillbringar återigen några fantastiska dagar på Agistri, vår favoritö strax utanför Aten. Eftersom vi bokat resan 9 månader i förväg så passade vi på att boka med SAS plus, vilket jag verkligen kan rekommendera.

Det är tredje gången vi besöker ön och det är lite nervöst, kommer allt att vara sig likt och kommer våra vänner som följer med för första gången att förstå vår kärlek till ön.

Vi behöver egentligen inte vara oroliga, för har men en gång besökt denna ö så kommer man att älska ön och dess befolkning.

För första gången bestämmer vi oss för att inte åka lokalbussen till Pireus utan vi väljer istället att åka taxi. Allt som finns skrivet om taxiresor i Aten stämmer, det går fort, väldigt fort, men vi kommer trots allt välbehållna fram till hamnen.

Efter en snabb båtresa över till Agistri är det så åter dags att återse vårt favorithotell. Oasis Scala Beach. Vi har önskat ett rum med stor balkong så att vi kan sitta alla fyra på balkongen och vår önskan har verkligen uppfyllts. Det är det bästa rummet vi bott på hittills.

img_0491

Veckan på Agistri går åt till att sola, bada och vandra runt för att visa lite av omgivningen, men framförallt äter vi fantastiskt god mat till suveräna priser. Hemma på internet kan man läsa om att det ska vara svårt att ta ut pengar i Grekland, men det är inget vi märker. Bankomaten i Skala är ständigt påfylld och alla tar emot kort. Grekerna är som vanligt trevliga och hjälpsamma och vårt favorithotell har om möjligt blivit ännu bättre än sist. Frukosten är något man längtar till när man går lägger sig på kvällen. Att få en härligt nystekt omelett av den fantastiska frukostpersonalen är underbart. Vi har förhandsbokat halvpension så vi avnjuter även fantastiska luncher i restaurangen. Enda nackdelen med denna vecka är att vågen kommer att visa på flera kilon upp, men det är det verkligen värt.

img_0501

Nästa års resa till samma underbara ställe är redan inbokad med samma trevliga sällskap dessutom.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *